OPEN DAY στην Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ

Other activities

  Kangourou Competitions 2015-2016
  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ / TEST CENTERS
  Kangourou Greek Competition 2015
  KANGOUROU COMPETITIONS 2015-2016 - Results
  Kangourou Award Ceremonies 2016
  THE KANGAROO INTERNATIONAL CAMP
  Kangourou Competitions 2016-2017
  ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 2017
  MATHFACTOR CYPRUS 2017
  MATHEATRE CYPRUS 2017
  EUROMATH 2017
  MATHFACTOR EUROPE 2017
  MATHEATRE EUROPE 2017
  OPEN DAY στην Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΑΛΗΣ» Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ταλέντου στα Μαθηματικά για ηλικίες 10-14 ετών
  PROGRAMME “THALES” Skills and Talent Development Programme in Mathematics for ages 10-14
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  Award Ceremonies
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
  Information about MathEU and Le-Math courses
  Two days European course in Cyprus, 7-8 December 2017: Preparation of Proposals & Management of European Projects under ERASMUS+
  EUROMATH & EUROSCIENCE 2018 invitation
  Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ-Παρουσίαση Αθλητικού Τμήματος
  Παρουσίαση Αθλητικού Τμήματος.- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
  Δελτίο τύπου Αθλητικού Τμήματος Ιδιωτικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ
  Πρόσκληση-Τελετή Έναρξης Παγκύπριου Συνεδρίου 2018
  Πρόγραμμα Παγκύπριου Μαθητικού Συνεδρίου για τα Μαθηματικά
  Εισαγωγικές Εξετάσεις της Σχολής Φόρουμ
  Εκπαιδευτική Διμερίδα ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ , 29-30 Μαρτίου 2018, Ξενοδοχείο Hilton
  Greetings of the Minister of Education and Culture in the opening of the Mini-Conference on Education 29-30 March 2018
  Τελετές Βράβευσης/Award Ceremonies Kangourou
  Thales Foundation Privacy Policy
  Congratulations to our finalists of Hippo competition
  ERASMUS+ KA1 Confirmed Course: Preparation of proposals and Management of EU Projects

  Την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το “Open Day” της Ιδιωτικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ. Κατά τη διάρκειά του, οι ενδιαφερόμενοι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το καινοτόμο πρόγραμμα της Σχολής ΦΟΡΟΥΜ, η οποία αποτελεί το πρώτο, παγκύπρια, Σχολείο Αξιοποίησης Χαρισμάτων και Ανάπτυξης Νοημοσύνης.

  Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τη Διευθύντρια της Σχολής, κ. Αντιγόνη Τζιαπούρα, η οποία παρουσίασε τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Σχολής και το καινοτόμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Νοημοσύνης. Παρουσιάζοντας τη βάση λειτουργίας της Σχολής σημείωσε ότι πρόκειται για εξατάξιο Γυμνάσιο/Λύκειο που προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα πρόσβασης σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας μέσω του αναγνωρισμένου απολυτηρίου του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και παράλληλα την πρόσβαση στα καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων χωρών του εξωτερικού. Στην παρουσίαση δόθηκε έμφαση στα στοιχεία που αναδεικνύουν την υπεροχή της Σχολής ΦΟΡΟΥΜ, όπως είναι η ακαδημαϊκή ποιότητα, οι πολλαπλές επιλογές σπουδών, η έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και χαρισμάτων και η ατομική προσέγγιση με έμφαση στον συναισθηματικό τομέα. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Σχολής αποτελούν οι πολλές και συνεχείς διακρίσεις των μαθητών της σε παγκύπριους διαγωνισμούς.

  Στη συνέχεια, ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής, Δρ. Σωκράτης Κτίστης, παρουσίασε τη φιλοσοφία και την ερευνητική βάση του «Προγράμματος Ανάπτυξης Νοημοσύνης». Ειδικότερα, ο κ. Κτίστης παρέθεσε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα συνύπαρξης τμημάτων μικτών και ομοίων ικανοτήτων. Σε όλα τα μαθήματα λειτουργούν τμήματα μικτών ικανοτήτων, εκτός στα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά όπου λειτουργούν τμήματα ομοίων ικανοτήτων. Επίσης, διασαφήνισε την υιοθέτηση της φιλοσοφίας της Ζώνης Επικείμενης Ανάπτυξης ως βασικής αρχής της λειτουργίας της Σχολής και διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους στη Σχολή ΦΟΡΟΥΜ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην επαρκή κατάκτηση της Ελληνικής Γλώσσας. Καταλήγοντας ο κ. Κτίστης τόνισε τη σημασία του μαθήματος Ανάπτυξης Κριτικής Σκέψης, καθώς και των ψυχομετρικών τεστ που διενεργούνται για διάγνωση των ικανοτήτων κάθε μαθητή.

  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση του Αθλητικού Τμήματος της Σχολής ΦΟΡΟΥΜ, του οποίου Διευθυντής είναι ο κ. Νεόφυτος Λάρκου, σε όσους γονείς ενδιαφέρονται για εισδοχή των παιδιών τους στο Αθλητικό Τμήμα. Στην παρουσίαση αυτή επισημάνθηκε η ταυτόχρονη προσφορά ακαδημαϊκής και αθλητικής εκπαίδευσης σε ταλαντούχα παιδιά που φοιτούν στο Αθλητικό Τμήμα. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι αφενός η μεγιστοποίηση των ποδοσφαιρικών δυνατοτήτων των παιδιών και η καλλιέργεια αθλητικής και επαγγελματικής νοοτροπίας, και αφετέρου η δυνατότητα «δεύτερης καριέρας» μέσω της ακαδημαϊκής τους εκπαίδευσης.

  Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, στις εγκαταστάσεις της Σχολής διεξαγόταν Φιλανθρωπικό Πανηγύρι, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα από μία πληθώρα δραστηριοτήτων,  να παίξουν διάφορα παιχνίδια και να ψυχαγωγηθούν, ενώ μουσικοί παραγωγοί του Ράδιο Πρώτο έδωσαν μία ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση με απευθείας μετάδοση από τις εγκαταστάσεις της Σχολής. Επίσης, προσφερόταν φαγητό και ποτό προς πώληση σε μικρούς και μεγάλους. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης έχουν δοθεί στον Σύνδεσμο Μωρά – Θαύματα, για στήριξη της Μονάδας εντατικής νοσηλείας Νεογνών και Προώρων του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄.

  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα της Ιδιωτικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ  www.forum.ac.cy ή στο τηλέφωνο,  22455800.