Ο Διαγωνισμός «SFactor» διοργανώνεται φέτος για δέκατη χρονιά από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Thales Foundation στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «European Researchers’ Night 2021». Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19, με βάση τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας τα οποία θα ισχύουν την συγκεκριμένη περίοδο.

Ο Διαγωνισμός έχει ως στόχο να προκαλέσει τους μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων να ασχοληθούν με ένα επιστημονικό φαινόμενο και να βρουν ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο να το παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό σε τρία μόνο λεπτά. Μέσα από τις παρουσιάσεις αναμένεται να αναδειχθούν και να βραβευθούν τα σχετικά μαθητικά ταλέντα.

Οι τρεις πρώτοι νικητές/νικήτριες σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν δωροκουπόνια από κατάστημα με προϊόντα τεχνολογίας. Επιπρόσθετα στον/στην νικητή/τρια της κάθε κατηγορίας θα προσφέρεται δωρεάν εγγραφή στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο EUROMATH & EUROSCIENCE 2022 το οποίο θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, 11-16  Μαρτίου 2022 με απευθείας έγκριση συμμετοχής στον τελικό του SCIENCEFactor Europe 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (τηλ: 22 205000) ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής καθώς και το έντυπο συγκατάθεσης του γονέα/κηδεμόνα μπορούν να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά εδώ μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Διαγωνισμός «S-Factor» διοργανώνεται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Thales Foundation στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «European Researchers’ Night  2021», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie του Προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020.

2021-09-06T10:05:58+03:00